Astanga Yoga Skole København

Vi grundlagde den første Astanga Yoga Skole i Danmark i år 2000 – Astanga Yoga Skole København 

Vores mål er at undervise Astanga yoga, som Sri K. Pattabhi Jois i KPJAYI shalaen i Mysore, Indien, og vi var fra starten begejstrede for denne simple og ærlige yoga med en fysisk praksis, som indeholdte alle elementer i yogaen. Vi har nu undervist i mere end 16 år med daglige klasser, internationale workshops med selveste guruen og den nuværende mester, samt de største Astanga lærere. Og vi har selv været utallige gange i Mysore hos Sri K. Pattabhi Jois og Sharath Jois.

Vi ønsker, at du her i vores shala lærer den sunde og uforfalskede yogapraksis i hænderne på erfarne og omsorgsfulde lærere til den bedste start på yoga og en sund fortsat udvikling. Vi laver selv dagligt vores egen praksis og er på denne måde altid i proces og tunet ind på hvad det handler om. 
Du vil på en sikker måde få en yogapraksis, som giver både energi og indre ro, gør dig stærkere, smidigere og med større udholdende i både krop og sind.

Susanna og Jens er uddannede og godkendte lærere af guru Sri K. Pattabhi Jois og Sri R. Sharath Jois, som også har velsignet vores yogashala med deres besøg og på den måde også anerkendt også vores skole, Astanga Yoga Skole København, som en del af det globale netværk af seriøse yogashala’er,

Susanna Finocchi har undervist på skolen fra starten og siden 2002 været skolens faste lærer. Susanna er en meget erfaren lærer og udøver med mere end 20 års praksis bag sig, og hun lægger retningen for undervisningen i shalaen.

Vi er en aktiv del af det internationale netværk af yogashala’er og centre med direkte kontakt til KPJ Astanga Yoga Instituttet i Mysore, Indien, og rejser årligt til kilden for denne fantastiske yoga, så du altid modtager undervisning i overensstemmelse med læren på KPJAYI i Mysore og på et internationalt højt niveau.

Efter starten af Astanga Yoga Skole København, flere års rejser til Mysore og mange invitationer af Guruji fik vi i august 2006 endelig besøg af Sri K. Pattabhi Jois. Han gav en workshop med deltagelse af mere end 350 yogier, som kom fra det meste af Europa. Det var en fantastisk oplevelse, at have Guruji og hele hans familie her i København, og at skolen på denne måde blev anerkendt af den øverste autoritet indenfor Astanga Vinyasa Yoga og København kom på yogaens verdenskort.

Dokumentarfilmen om Gurujis workshop fås på DVD

I august 2009 og igen i 2011 kom Sri R. Sharath Jois og gav en uges workshop for alle os i København. Han viste os sine dybe indsigt i praksissen efter mange års oplæring hos Guruji og ledte os gennem praksissen hver morgen med en fokus og energi, som har gjort et dybt og varigt indtryk. I august 2013 kom Sharath igen og vi fik besøg af flere hundrede yogier fra alle egne af verden, og han gav denne gang også de mest seriøse elever muligheden for at deltage på et talt klasse i 2. serie, og i august 2015 havde vi endnu en gang en fantastisk workshop med over 300 astangier fra hele verden, som kom til København for at modtage undervisning af Sharath i både 1. og 2. serie, samt pranayama for de mest erfarne udøvere.
Dette sker kun i Mysore og få andre shalaer i verden, og vi er Sharath dybt taknemmelige og siger også tak til alle de deltagere, som kom og gjorde det muligt.

SharathSusiJens

Sharath, Susanna & Jens

Sharath sammen med Jens og Susanna, København august 2009

Foreningens bestyrelse udgøres af Lene Rask, Randi Bennetzen, Susanna Finocchi, Tina Hjort og Jens Bache.

27. juli 2000 stiftedes Astanga Yoga Skole København som en forening af 5 entusiastiske udøver, og vi havde fra starten tæt kontakt til Astanga Yoga Skolerne i Helsinki og Rom. Og fra 2002 har vi været en godkendt aftenskole af Københavns kommune.

Astanga Yoga Skole København - vision

Astanga Yoga Skole København – vision

I august 2000 åbnede vi i lejede lokaler på Østerbro, hvor Gwendoline Hunt fra New Zealand var hovedkraften i undervisningen. Hun blev 70 samme år og gav os en flyvende start med en hurtigt voksende skare af udøvere.

Gwendoline Hunt - our first teacher

Gwendoline Hunt – our first teacher

Gwendoline blev 74 inden sin alt for tidlige bortgang i november 2004. Vi vil altid mindes hende og hendes lysende livsenergi og være taknemmelige for at hun var så engageret og lagde hele sin sjæl og energi i at starte vores skole.