Sri R. Sharath Jois

Sharath Jois er født 29. sept. 1971 i Mysore og er søn af Saraswati Rangaswamy, Gurujis datter. I en alder af 7 år begyndte han at lære asana, men begyndte først for alvor sin fulde daglige praksis som 17 årig

Som 17 årig stod Sharath op hver morgen for at køre tværs gennem byen til sin bedstefar. Her gjorde han sin praksis inden de øvrige elever ankom. 

Da han i 1991 var 19 år begyndte han at assistere sin Guruji i shalaen og på rejser rundt i verden. Sharath fortsatte med at assistere sin bedstefar de næste 16 år indtil Guruji stoppede med at undervise i 2008

I 2007 stoppede Guruji at undervise på daglig basis, og Sharath overtog ansvaret for shalaen. Nu er det ham, der fører traditionen videre og er direktør for KPJAYI, hvor 100 vis af elever fra hele verden kommer for at praktisere under hans vinge. 

Sharath er den mest avancerede Astanga Yoga udøver i verden, og den eneste elev af Pattabhi Jois der blev undervist og mestrer alle seks serier. Han praktiserer hver dag tidligt om morgnen, inden han underviser. Derudover rejser han rundt i verden for at afholde workshops og møde alle dem, der ikke har mulighed for at komme til Mysore.