shalaens yogini

shalaens dedikedere yogini

I shalaen kan du møde udøvere, som vi kalder yogi og yogini, og der er både nogen som lige er startet og andre, som har kommet her regelmæssigt gennem mange år. Vi er stolte over så dedikerede yogi’er og yogini’er, der har gjort yoga og det at komme i shalaen til en fast del af deres hverdag og også har været med til så mange af vores store begivenheder.

 

Lene Rask13 års praksis i shalaen, yogini fra 2002

P1030249Yogaen giver mig en forbindelse til min krop og sind som jeg sætter stor pris på og ikke havde oplevet før yogaen. Jeg tror den gør mig til et bedre og større menneske. Jeg elsker disciplinen og kontinuiteten og er vild med at komme et sted som udstråler rummelighed, kærlighed og glæde til vores praksis. Selvom det i princippet er det samme vi gør hver eneste dag er det aldrig det samme, vores skole giver adgang til de andre dele af yogaen som foregår resten af dagen og der er rig mulighed for at blive klogere. 🙂 Og så har jeg slet ikke nævnt de fysiske fordele der er ved at få æltet sin kontor-krop igennem hver dag og få styrket kroppens svage punkter – ryg og skuldre/nakke, det velvære som følger med er grund nok til at elske yogaen, men ender altså med at være den mindst vigtige i det lange løb.
Min favoritstilling er Paschimattanasana.

 

Sofie Rørdam – praksis siden 2006 Sofie Rørdam Astanga Yoga København

Sofie has been practicing Astanga yoga since 2006 and started at the Astanga Yoga Copenhagen shortly after, in 2007.

Here are her words on the yoga practice:
Traveling and moving a lot during the years, the practice of yoga has somewhat been my stable base, a place I always find ‘home’. The practice provides both the physical and mental space to reflect and ‘check up’ on myself everyday.

The remarkable thing about the practice is that it never is the same. Repeating the same postures day after day – everyday is still a different experience that reflects the struggle or the joy present in the body and mind on that given day.

The practice of Astanga yoga is for me a way to connect the internal and the external. Because the real practice is to take the presence and awareness that we learn on the mat, – with us when we leave the mat. And bring it into our experiences, reactions and our relationships, – our way of being in the world.

Sofie is an apprentice of Susanna Finocchi, whose dedication and tireless teaching she is especially grateful for. She has further had the opportunity to study with Sharath Jois, Peter Sanson, Nick Evans, Hanne Sydanmaa among others.

 

Anne Trap-Lind –  praksis siden 2002

Anne Trap-LindAstanga-yogaen fik mig meget hurtigt til at føle, at jeg var kommet hjem – som at nærme sig sit bedste selv fysisk og psykisk. Det skyldes ike mindst den kærlige og kompetente vejledning og instruktion, jeg altid har oplevet fra Susanna og Jens. Og så de dybt inspirerende workshops, som skolen formår at afholde jævnligt med forskellige kapaciteter – fra Mysore-stilens egen grundlægger Guruji, som beærede os med sit besøg i den høje alder af 91 år, til erfarne Astanga-lærere fra Australien til NY. Møder, der bringer verden ind på Vesterbro og slår Astanga-yoga fast som min top 1-kilde til glæde, erkendelse og smidighed i krop og sjæl. Det, som tilsammen gør, at jeg stadig nu på 11. år nyder at komme jævnligt og udføre min praksis i shalaen. Min evige udfordring er stillingen Supta Kurmasana – jeg frygter den, og jeg elsker den. For den asana fortæller mig, hvor jeg er i mit liv: glad, stresset, afslappet, kæmpende – og hvordan jeg så bruger den tilstand til det bedste. Det er ret fedt. Mine yndlingsstillinger er alle dem, hvor jeg har hovedet nedad.

 

Anne Marie Ellegaard – startede også i 2002

12351093_10153284605701048_993312267_nJeg har dyrket astanga yoga mere end 10 år. Yogaen er for mig ligeså meget en fysisk træning  som en mental træning. Fysisk giver den mig styrke, smidighed, balance og kropsbevidsthed; mentalt giver den overskud, ro, selvtillid og selverkendelse. Jeg bliver altid glad af at lave yoga, og praksissen giver mig et mentalt frirum, som jeg kan fylde med hvad jeg har lyst til, og den bliver derfor meget personlig. Det er utrolig vigtigt for mig at holde fast i mine kendte yogalærere på yogaskolen. De kender mig, kender min praksis og kender min historie.
På yogaskolen er der en perfekt balance mellem de faste lærere til hverdag og inputs udefra i form af workshops med gæstelærere, som er utrolig vigtig for at skabe en kontinuerlig udvikling i praksissen.


Vibeke Grupe Larsen
 – yogini siden 2004

foto yoga VGLAstanga yoga har været gennemgående i mit liv siden jeg startede i 2004. Langt fra hver dag, men dog et par gange om ugen, som udgør helhedstanke og sammenhæng mellem hjerne og krop vigtige ‘pauser’ i min travle hverdag. Astanga betyder selvbevidsthed om en stærk krop og er min yin, der balancerer og kompletterer min yang af løb, spinning og kajak. Det kosmopolitiske miljø omkring astanga inspirerer mig, og jeg glæder mig over de kompetente kræfter fra nær og fjern, som Susanna og Jens supplerer den faste rytme med. Min favoritstilling er shirshasana / hovedstand. Ikke at jeg mestrer den til fulde – men da jeg først fik overvundet angsten for at vælte – blev den faktisk uundværlig….