Yoga Mala – på dansk

Yoga Mala er Astanga yoga

Yoga Mala beskriver detaljeret og præcist hvordan praksissen af den originale Astanga yoga udføres.
Du kan få den på dansk hos os.

Sri K. Pattabhi Jois skrev i 1958 denne værdifulde bog, som indeholder filosofien og principperne i Astanga Yoga med udførlig beskrivelse af vinyasa-metoden for solhilsenerne og alle stillinger i den første serie, samt de afsluttende stillinger.

 

På dansk

Yoga Mala er oversat til af Jens Bache og udgivet i august 2006. ISBN-13: 978-87-991597-0-3
Pris: 250kr inkl. porto i Danmark

Betaling via netbank til 3409 konto 10942535 – IBAN: DK3930000010942535, SWIFT: DABADKKK
– eller mobile pay 24250714
Send bestilling på yoga@astanga.dk med navn og adresse

 

Eddie Stern

Eddie Stern har stået for oversættelsen fra det originale sprog kannada til engelsk. Han skriver i forordet om yoga praksissen: Mala er sanskrit og betyder krans. I Indien er der mange forskellige slags mala. Der japamala, lavet af hellige perler trukket på en tråd, som bruges i bøn til at tælle med og bevare koncentrationen på gentagelsen af et mantra. Der er pushpamala, som er kranse af farvestrålende blomster, duftende af jasmin, viklet op på en snor, og som ofres i tilbedelse af guddomme i hjem og templer. Pattabhi Jois tilbyder her en anden slags mala, som er af ældgammel tradition, så hellig som en bøn og så smuk som blomster. Hans mala er en krans af yoga, på hvilken hver vinyasa er som en hellig perle, som skal tælles og sættes fokus på, og hver asana er som en velduftende blomst trukket på en snor af åndedrættet. Ligesom en japamala pryder halsen og enpushpamala forskønner guderne, ligeså pryder denne krans af yoga, når den udføres med omhu, vores hele væren med fred, sundhed, glans til sidst selvindsigt”.

 

Suryanamaskara

Suryanamaskara af Sri K. Pattabhi Jois er udgivet af KPJ Ashtanga Yoga Research Institute, Indien. Denne lille bog om solhilsenerne er skrevet af Guruji med ønsket om at udøvere vil udføre solhilsener med forståelse af den indre åndelige betydning. Bogen indeholder en kort introduktion til filosofien bag solhilsenerne, uddrag fra Yoga Mala og et interview med Pattabhi Jois.
Pris 80 kr plus porto.
 

 

Historien bag solhilsenerne er at Guruji efter at have studeret vedaerne og de gamle skrifter om yoga præsenterede disse opdagelser for sin guru, Krishnamacharya bl.a. at solhilsen A  har 9 vinyasa og solhilsen B 17, da det korresponderer med stroferne i Santhi mantraet fra Rg Veda.
Krishnamacharya godkendte K. Pattabi Jois’ erkendelse og den fik dermed vedisk autoritet, som værende i overensstemmelse med Shastra.